Menopauza - Változókor

Menopauza - Változókor

Menopauza -étrendváltás, mi a fontos

2025. május 13. - Menopauza Változókor Időszak Szabadsága

images_1.jpeg

 

Menopauza és egészség 

- étrend váltás, Kálcium bevitele

 

Előző posztban ismertettem, mennyire fontos a bevitt Kálcium mennyisége, az egészség szempontjából a változókor idején. A nassolás nem bűn, ha azt tudatosan teszi az ember. Amennyiben chips helyett, olajosmagvak kerülnek az asztalra, beindulhat a fogyás és még elegendő vitamint is beviszel a szervezetedbe.

 

images_2.jpeg

-Magvak Kálcium tartalma:

  (100 g-ra vetítve):

 

 

1. Mák – 1438 mg

2. Szezámmag – 975 mg

3. Mandula – 264 mg

4. Chia mag – 255 mg

5. Lenmag – 198 mg

6. Brazildió – 160 mg

7. Pisztácia – 105 mg

8. Dióbél – 98 mg

9. Napraforgómag – 78 mg

10. Földimogyoró – 58 mg

11. Tökmag – 46 mg

12. Kesudió – 37 mg

13. Fenyőmag – 16 mg

 

-Kálciumban gazdag természetes ételek:

 

• Parmezán sajt – 1184 mg

• Kemény sajtok (ementáli, gouda) 700–1000 mg

• Lazac konzerv (szálkás)– 240 mg

• Tofu – 350–680 mg

• Szardínia (szálkával)– 380mg

• Petrezselyemzöld– 245 mg

• Füge (szárított)– 162 mg

• Kelkáposzta – 150–200 mg

• Párolt spenót – 130 mg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://menopauza-valtozokor-szabadsaga.blog.hu/api/trackback/id/tr4418858156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása